Foto: LETA
Rīgā ugunsdzēsējiem pirmdien izdevies lokalizēt pie Daugavgrīvas šosejas izcēlušos ugunsgrēku atkritumu izgāztuvē.

Šo pēcpusdien īsi pirms pulksten 14 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā saņemts izsaukumu uz Daugavgrīvas šoseju, kur jau no attāluma bija redzami melni dūmi.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg atkritumu izgāztuve aptuveni 420 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi patlaban turpinās, lai arī liesmu skartā platība ir ierobežota.

Rīgas domē norādīja, ka notikuma vietā bijusi izveidota "neorganizēta un nelikumīga" atkritumu izgāztuve un šai teritorijai esot apgrūtināta piekļuve. Situācijas noskaidrošanai ir piesaistīti Valsts vides dienesta eksperti.

Arī Valsts vides dienestā (VVD) apliecināja, ka patlaban notikuma vietā atrodas dienesta inspektors, taču sīkākā informācija tikšot sniegta tuvākajā laikā.

LETA novēroja, ka ugunsgrēks izcēlies blakus Spilves lidlaukam un notikuma vietu ierobežojusi policija.

Pārbaudes laikā VVD secinājis, ka šī "stihiski izveidojusies piegružotā vieta gandrīz 1500 kvadrātmetru platībā" atrodas Rīgas brīvostas pārziņā.

VVD uzdos brīvostai izvest no šīs teritorijas atkritumus, kā arī apzināt citas tās teritorijā esošās piegružotās vietas un veikt pasākumus, lai tās sakārtotu.

Tāpat VVD atgādina, ka zemes īpašnieks ir atbildīgs par sava īpašuma pārraudzīšanu un to, ka konkrētā teritorija netiek piegružota un vidē netiek izmesti atkritumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!