Foto: staburags.lv
Pirmdien klintainietis Jānis Ritums, pārbaudot Daugavā ielikto murdu, atklājis, ka tajā iekļuvis viens pamatīgs ūsainis — 2,20 metru garš un 69 kilogramus smags sams, ziņo reģionālais portāls "Staburags.lv".

"Esmu individuālists, makšķerēju savam priekam, sacensībās nepiedalos, esmu pats par sevi," sevi raksturojis makšķernieks, kuram ir tiesības iegūt zivis pašpatēriņam ar vienu murdu Pļaviņu ūdenskrātuvē Klintaines pagastā.

"Ieliku murdu un katru dienu gāju pārbaudīt. Kad kārtējo reizi pirmdien to pārbaudīju, sapratu, ka tajā iekļuvis kas milzīgs. Iespējams, tas noticis iepriekšējā vakarā vai naktī, jo sams jau bija saguris un, ceļot laivā, īpaši necīnījās," stāsta Jānis. Ievilcis lielo zivi laivā, Jānis īrās uz krastu, kur zvanīja draugiem, lai brauc palīgā milzeni izcelt un aizgādāt uz kādu vietu, kur to var notīrīt, nomērīt un nosvērt. Izrādījās, sams ir 2,20 metru garš un 69 kilogramus smags," portālam stāsta veiksminieks.

Šobrīd Latvijā oficiāli reģistrētais rekordsams ir 2,42 metrus garš un 84 kilogramus smags. Tas izvilkts 2010. gadā Daugavā lejpus Pļaviņu HES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!