Foto: LETA
Pie Saeimas ēkas ceturtdien Latvijas Apvienotās Policistu arodbiedrība (LAPA) rīkoja piketu, kurā prasīja garantijas par izmaiņu neveikšanu izdienas pensiju sistēmā.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) atbalsta izdienas pensiju saglabāšanu nemainīgā veidā iekšlietu nozares dienestos strādājošajām amatpersonām - policistiem, ugunsdzēsējiem, kā arī piešķiršanu muitniekiem, un aicina solidāri atbalstīt vienam otru.

"Pavasarī Sabiedriskās drošības apakšpadomē visas trīs puses, arī iekšlietu ministrs un LAPA prezidents Agris Sūna, vienojās, ka nepiekrītam nekādām izmaiņām, un šo situāciju ar ārēju spiedienu nevar mainīt. Izdienas pensijas ir sociālās garantijas, kuras motivē ne mazāk kā darba samaksas apmērs. Atbalstām LAPA prasību garantēt izdienas pensiju saglabāšanu nemainīgā veidā policistiem, ugunsdzēsējiem, glābējiem un citiem, tāpat kā to piešķiršanu muitniekiem. Aicinām visus būt solidāriem un atbalstīt vienam otru viņu pamatotajās prasībās. Ir svarīgi uzturēt prasību gan sociālajā dialogā, gan akcijās - rokas nost no policistu un ugunsdzēsēju izdienas pensijām," norāda LBAS priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

16.maijā Iekšlietu ministrijā notika Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes Sabiedriskās drošības trīspusējās sadarbības apakšpadomes (SDA) sēde, kurā iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis informēja sociālos partnerus un padomes locekļus par iekšlietu nozares dienestu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu izdienas pensiju sistēmas nepasliktināšanu dienestos strādājošām amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!