Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Sestdien Ikšķiles estrādē notika Latvijas politiski represēto personu 22. salidojums, informē Latvijas Politiski represēto apvienība (LPRA).

Salidojums pulcēja vairākus simtus cilvēku, kuri klausījās valsts amatpersonu uzrunas un dalījās atmiņās ar saviem laikabiedriem.

Valsts prezidents Egils Levits, piedaloties Latvijas politiski represēto personu salidojumā Ikšķilē, savā uzrunā teica: “Mūsu cilvēkiem, kurus okupācijas varas politiski represēja, ir īpaša nozīme Latvijas tautas likteņgaitās. Politiski represētie savā ciešanu un pārbaudījumu ceļā iznesa nesalauztu mūsu nācijas valstsgribu un Latvijas ideju. Valstiskuma pastāvēšanai ir nepieciešama nepārtraukta nācijas paaudžu pēctecība vērtībās, vēsturiskajā atmiņā un nākotnes centienos. Tieši tāpēc okupācijas vara tik nežēlīgi vērsās pret jums, jūsu vecākiem un vecvecākiem, lai pārrautu šīs paaudžu saiknes un atņemtu nākamajām paaudzēm valsti.”

Tāpat Valsts prezidents aicināja salidojumā klātesošos vakcinēties pret Covid-19: "Lai jums stipra veselība un izturība, īpaši tagadējos pandēmijas laikos. Esiet piesardzīgi un mudiniet arī savus līdzcilvēkus būt piesardzīgiem un izmantot plaši piedāvātās vakcinēšanās iespējas!"

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot salidojums dalībniekus uzsvēra, ka tieši represētie vislabāk zina, cik liela vērtība ir neatkarīga, brīva, mūsdienīga Latvija. "Jūs kā reti kurš cauri vistumšākajām dzīves stundām esat izgājuši ar lielu gaišumu un mīlestību pret savu dzimto zemi, pret neatkarīgu Latviju, un paldies, ka šo gaišumu un Latvijas mīlestību jūs spējat dot arī līdzcilvēkiem, sevišķi jauniešiem," norādīja Mūrniece, piebilstot, ka Ikšķilē katru gadu kopā pulcējas vairākas paaudzes un tās vieno līdzīgs skats uz pagātni un līdzīgs nākotnes redzējums.

“Padomju okupācija ir ļaunums, kas Latvijai nesa postu, tautai atņēma brīvību, cilvēkiem – cilvēcisko cieņu un dzīvību. Latvijas nākotne ir NATO un Eiropas valstu saimē, rietumu pasaules izjūtā,” sacīja Mūrniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!