Foto: LETA

Ceturtdien ar svinīgiem pasākumiem 20 gadu jubileju atzīmē Militārā policija.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrijā, svinīgs pasākums no rīta notika pie Brīvības pieminekļa – tika nolikti ziedi un varēja vērot Nacionālo bruņoto spēku orķestra defilē.

Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Viesturs Silenieks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš un Militārās policijas komandieris pulkvedis Tālis Majors ceturtdien piedalījās Militārās policijas 20. gadadienai veltītajā svinīgajā sanāksmē, lai sveiktu karavīrus un pasniegtu apbalvojumus par sasniegumiem dienestā.

"Esmu gandarīts par Militārās policijas izaugsmi šo 20 gadu laikā: no apakšvienības, kas veic izmeklēšanu militārajā dienestā, tā ir kļuvusi par vienu no skaitliski lielākajām Nacionālo bruņoto spēku vienībām, kas ne vien nodrošina likumību bruņotajos spēkos, bet arī sniedz būtisku ieguldījumu sabiedrības drošībā. Vēlos pateikties ikvienam Militārās policijas karavīram par pašaizliedzību dienestā un ieguldījumu vienības attīstībā," uzsver Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

Militārā policija tika dibināta 1997. gada 1. jūlijā uz Latvijas Republikas Valsts prezidenta un Saeimas Drošības dienesta bāzes.

Militārā policija nodrošina Valsts prezidenta un svarīgu valsts amatpersonu apsardzi, sniedz atbalstu vienību komandieriem militāro pasākumu drošības un kārtības nodrošināšanā, veic objektu un kravu apsardzi, kolonnu pavadīšanu un militārā transporta kustības kontroli, kā arī novērš un izmeklē pārkāpumus militārajā dienestā.

Militāro policiju veido Militārās policijas štābs, Štāba un apgādes rota, Kurjeru nodaļa, Izmeklēšanas dienests, Specializētā Militāro policistu rota, Militāro policistu rota un Valsts prezidenta apsardze.

Militārā policija ir vienība ar izmeklēšanas iestādes un operatīvās darbības subjekta tiesībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!