Foto: DELFI
Pirmdien Ādažu militārajā poligonā starptautisko mācību "Sudraba bulta 2016" ietvaros Latvijas militārie uzņēmumi ar bruņoto spēku atbalstu demonstrēja savu produktu prezentāciju, informē Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (DAIF) pārstāvji.

Militārie uzņēmēji mācībās armijai un ārvalstu viesiem demonstrēja daudzveidīgo produktu klāstu un to piemērotību sauszemes spēku vajadzībām.

Starptautiskajās mācībās "Sudraba Bulta 2016" bija pārstāvēts modulāras un drošas transportēšanas sistēmas ražotājs "LSH", nestandarta krava pārvadājumu sniedzējs "Combi Logistics", funkcionālā un taktiskā apģērba un ekipējuma ražotājs "SRC Brasa", munīcijas ražotājs "D Dupleks", mobilo apkures risinājumu piedāvātājs "Grandeg", kā arī bezpilota sauszemes transporta un lidaparātu ražotāji "Milrem Latvia" un "UAV Factory".

Mācības norisinājās no 17. oktobra līdz 31. oktobrim, un tajās piedalījās vairāk nekā 3000 karavīru no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī Albānijas, ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Rumānijas un Vācijas.

Mācību mērķis bija pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar sabiedrotajiem un partnervalstīm, kā arī trenēt vienību spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!