Foto: DELFI
Lielajā Piektdienā, 15. aprīlī, priekšlaukumā pie Latvijas Nacionālās operas iemirdzējušas svecītes, lai godinātu Ukrainā notiekošā kara un Krievijas agresijas upurus.

Lai atbalstītu Ukrainas iedzīvotājus, cilvēki bija ieradušies ar Ukrainas un Latvijas karogiem, ziediem un svecītem.

Akciju rīkoja Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijas "Viche" un Rīgas Ukraiņu tautas teātris, sadarbībā ar citām Ukrainu atbalstošajām organizācijām un ar Ukrainas vēstniecības Latvijā.

Turpat, laukumā pie Latvijas Nacionālās operas, 12. aprīlī tika atklāts simbolisks uzraksts - ДІТИ (bērni– ukraiņu valodā), ko veidojuši mākslinieki, scenogrāfi Reinis un Krista Dzudzilo. Šāds uzraksts bija arī Ukrainas pilsētā Mariupolē pie teātra, lai norādītu, ka šajā vietā patvērušies bērni. Tomēr okupantiem tas nebija šķērslis teātra ēku bombardēt.

Foto: DELFI

Jau ziņots, ka atbalstot Ukrainu un tās iedzīvotājus, Latvijas Nacionālā opera šī gada 9. maijā rīkos labdarības koncertu "Slava Ukrainai!" Koncerts top sadarbībā ar Latvijas Nacionālās operas fondu. Visi koncerta veidotāji un dalībnieki piedalīsies bez atlīdzības, bet visi ieņēmumi par koncerta biļetēm ar fonda "Ziedot.lv" starpniecību tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Iegādājoties biļetes, skatītāji ir aicināti vēl papildināt biļetes cenu ar paša izvēlētu ziedojuma summu.

Jau ziņots, ka Krievija šī gada 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši". Kopš kara sākuma, bēgļu gaitās devušies vairāki miljoni Ukrainas civiliedzīvotāju. Savukārt Krievijas armija izcēlusies ar īpašu nežēlību pret civiliedzīvotājiem. Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) uzsākusi izmeklēšanu par situāciju Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!