Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
No 5. līdz 9. oktobrim norisinās militāro mācību cikla "Namejs 2022" rudens posms. To laikā karavīri un zemessargi veic aizsardzības operāciju praktiskos vingrinājumus.

Militāro mācību regulārai norisei ir būtiska loma, lai uzturētu un stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spējas, kurām vienmēr jābūt nemainīgi augstā līmenī, lai tie vienmēr būtu gatavi savlaicīgi reaģēt uz potenciāliem apdraudējumiem.

Karavīri un zemessargi trenējas pēc iespējas realitātei pietuvinātos apstākļos, tādējādi nostiprinot prasmes aizsargāt savu atbildības teritoriju – novadus, pilsētas, pagastus, ciemus.

Trenējot vienību kaujas spējas, tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, apgaismes raķetes, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Militāro mācību laikā tiek ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības, izmantotās teritorijas pēc uzdevumu izpildes nepieciešamības gadījumā tiek sakoptas.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret notiekošajām militārajām mācībām, kas vērstas uz visaptverošas valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu un reģionālās drošības stiprināšanu.

Jau ziņots, ka mācību uzdevumu izpildes laikā periodiski notiks dažādu militāro gaisa kuģu lidojumi Latvijas gaisa telpā, tostarp zemā augstumā, kā arī kaujas šaušana poligonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!