Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Svētdien iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā bija sastājies cilvēku pulks, kas ar plakātiem rokās pauda nosodījumu Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā, novēroja portāls "Delfi".

Jau no ceturtdienas iepretim Krievijas vēstniecībai teju katru dienu ir vērojams kāds cilvēku pulks, kuri rokās turēja plakātus, kuros skaidri nosodīja Krievijas rīcību, kā arī Ukrainas karogus un citu simboliku, lai paustu atbalstu Ukrainas neatkarībai.

Tāpat cilvēki turpina likt ziedus un svecītes Ukrainas atbalstam.

Sanākušos ļaudis uzraudzīja likumsargi.

Valsts policija iepriekš izplatījusi paziņojumu, kurā raksta, ka, reaģējot uz iedzīvotāju pulcēšanos pie Krievijas vēstniecības, lai paustu nosodījumu Krievijas militārajai agresijai pret Ukrainu, policija ir klātesoša iedzīvotāju pulcēšanās vietā un rūpējas par sabiedrisko kārtību un drošību.

Policija nesoda garāmbraucošos transportlīdzekļu vadītājus par skaņas signāla pielietošanu pie vēstniecības, bet gan preventīvi brīdina, ka tas ir ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un lūdz tos nepārkāpt.

Policija noliedz publiskajā vidē izskanējušo informāciju, ka policija, it kā par to piemēro sodus. Vienai personai protokols noformēts par braukšanu bez iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Policija pilnībā izprotot satraucošo situāciju un nekādā veidā neliekot šķēršļus iedzīvotāju vēlmei paust atbalstu Ukrainai, taču aicina to darīt, nepārkāpjot Latvijas valstī noteiktos likumus.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu ap 4:50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Ukrainas Bruņotie spēki informē, ka viss sākās pulksten 5.00 ar armijas vienību apšaudīšanu valsts austrumos un raķešu triecieniem pa lidostām, kā arī militārajiem objektiem. Sekojušas artilērijas apšaudes pa pierobežas teritorijām.

Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!