Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Mājsēdes laikā Latvijā ir noteikta komandantstunda, kuras laikā turpmāk ik vakaru no pulksten 20 līdz pulksten 5 vairumam iedzīvotāju jāuzturas savās dzīvesvietās. Mājas nakts laikā var pamest tikai pamatotas nepieciešamības gadījumos.

Atrodoties ārpus savām mājām, cilvēkam ir jābūt aizpildītam attiecīgam apliecinājumam, kas ir pieejams Valsts policijas mājaslapā, un personu apliecinošam dokumentam.

Portāls "Delfi" Rīgas ielās novēroja salīdzinoši daudz likumsargu, bet līdz ar pulksten 20 bija sajūta, ka cilvēki tiešām ievēro mājsēdi, Rīgas centrs kļuva tukšs, bet ielās bija vērojami tikai ēdienu izvadātāji un reti cilvēki ar suņiem.

"Delfi" jau ziņoja, ka no ceturtdienas līdz 15. novembrim Latvijā uz četrām nedēļām izsludināta mājsēde jeb stingri iedzīvotāju pārvietošanās ierobežojumi ar mērķi būtiski bremzēt Covid-19 infekcijas izplatību, mazināt slogu veselības aprūpes sistēmai un glābtu pēc iespējas vairāk cilvēku dzīvības.

Mājsēdes laikā diennakts tumšajās stundās noteikta komandantstunda, proti no pulksten 20 līdz pulksten 5 visiem iedzīvotājiem jāuzturas savās dzīvesvietās. Ārkārtas nepieciešamības gadījumā, atrodoties ārpus mājas, līdzi būs jāņem iepriekš aizpildīta pašapliecinājuma veidlapa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!