Foto: Publicitātes foto
Īsi pirms Ziemassvētkiem Paļaviņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pārcēlās uz jaunām darba telpām - Pļaviņās, Daugavas ielā 43.

Telpās ir pabeigts kapitālais remonts, tās aprīkotas ar jaunām mēbelēm un saimniecisko inventāru, kā arī pieslēgtas pie pilsētas ūdensvada un kanalizācijas tīkliem.

Ātrās palīdzības iepriekšējās telpas Daugavas ielā 54 līdz ar inventāru pavasara plūdos tika bojātas, tāpēc tika nolemts, ka šīs telpas neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai vairs nav izmantojamas.

Ievērojot daudzu novada iedzīvotāju intereses, Pļaviņu novada dome kopā ar ātrās palīdzības vadību un Ministru kabinetu (MK) noslēdza vienošanos par telpu nomu Daugavas ielā 43. Šo telpu remontam un aprīkošanai MK piešķīra 25 960 latus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, savukārt Pļaviņu novada domes līdzfinansējums 1483,48 latu apmērā tika ieguldīts ūdensvada un kanalizācijas pieslēguma izveidei.

"Svarīgi ir saprast, ka ātrās palīdzības brigādes prioritāte nav sniegt palīdzību turpat dežūru telpās Daugavas ielā 43, bet gan nogādāt iedzīvotājus ārstniecības iestādēs vai sniegt palīdzību ātrās palīdzības automašīnā, jo primāri neatliekamā medicīniskā palīdzība iegūstama zvanot uz telefona numuru 113," akcentē Pļaviņu novada domes sabiedrisko attiecību un informācijas vadības speciālists Jānis Peņģerots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!