Krimuldas novada Raganā nule atklāts renovētais un paplašinātais bērnudārzs "Krimulda", kuram ir jauns korpuss - tagad te varēs skolai gatavoties par 40 bērniem vairāk, informēja Krimuldas novada pašvaldības pārstāve Inese Ozoliņa

Padomju laikā celtais bērnudārzs "Krimulda" tehniski vairs neatbilda mūsdienu prasībām. Tagad te ierīkots arī jauns un mūsdienīgs rotaļlaukums.

Bērnudārza "Krimulda" rekonstrukcija notika trijās kārtās. Pirmajā būcēja jauno divstāvu ēku un to labiekārtoja. Otrajā kārtā - veica līdzšinējā, padomju gados celtā korpusa daļēju rekonstrukciju. Nomainīja jumtu, izbūvēja vējtverus un gaiteni, atjaunoja ēkas āra fasādi. Jauno un veco ēku tagad savieno stikla vestibils. Ēkas fasādi veido moderni arhitektoniski risinājumi ar koka dēlīšu apdari un slīpu jumtu.

Ņemot vērā, ka bērnudārzā mācās mazi bērni, paša uzmanība ir pievērsta ugunsdrošībai. Tehniskās telpas - elektrosadales telpa, ventilācijas iekārtu telpa, katlu telpa - ir atdalītas no pārējās telpām ar ugunsdrošām starpsienām, pārsegumiem un speciālām durvīm. Trešajā kārtā tika nomainītas novecojušās inženierkomunikācijas vecajā bērnudārza korpusā.

Kopējā bērnudārza platība ir 1926 kv.m. Rekonstrukcijas skiču un tehniskā projekta autors ir arhitektu birojs "Z4" arhitekta Ivo Šteimaņa vadībā.

Celtniecības darbus veica būvniecības uzņēmums SIA „Modus Būve”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!