Foto: LETA

10. septembrī, pateicoties saulainajam un rudenim netipiski siltajam laikam, īpaši kuplā skaitā sirsnīgā, ģimeniskā atmosfērā tiek svinēta Tēva diena.

Īpašajā Tēva dienas gājienā, kas sākās pie Brīvības pieminekļa, piedalījās aptuveni 1000 dalībnieku – ģimenes ar dažāda vecuma bērniem. Gājienu pa Brīvības bulvāri un Vērmanes dārzu pavadīja Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris.

Svētki tiek svinēti, lai godinātu tēvus, popularizētu un nostiprinātu ģimenēs tradīciju svinēt ne tikai Mātes, bet arī Tēva dienu, kā arī lai veicinātu sabiedrības izpratni par tēva nozīmi bērna un ģimenes dzīvē. Festivālu jau ceturto gadu rīko vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv".

Tēva dienu Latvijā oficiāli svin septembra otrajā svētdienā, taču gājiens par godu šai dienai un Tēva dienas festivāls šogad notiek sestdienā.

Vērmanes dārzā visas dienas garumā gaidāmi dažādi muzikāli priekšnesumi un citas aktivitātes. Parka teritorijā paredzētas dažādas fiziskas un izklaidējošas aktivitātes, piemēram, stiprākā tēva noskaidrošana spēka aktivitātēs, kāpšana klinšu sienā, šķēršļu joslas pārvarēšana. Tāpat radošajā darbnīcā varēs pagatavot dāvanu tētiem, bet pie fotosienas varēs uzņemt momentfoto, kas arī uzreiz tiks izgatavots, kā arī mieloties ar bezmaksas zupu un piedalīties tētu mīļāko ēdienu konkursos.

Veselības kvartālā ikviens varēs piedalīties vingrošanā un konsultēties ar veselības speciālistiem. Būs arī sarūpēts vīriešu skaistuma stūrītis. Savukārt ikvienam, kas izies noteiktus radošo aktivitāšu punktus, būs iespēja piedalīties loterijā un laimēt dažādas balvas.

Tēva dienas festivāls Vērmanes dārzā notiks līdz plkst. 17.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!