Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Sākoties siltā laika periodam, Rīgas centrā darbu uzsākušas Rīgas pašvaldības policijas velosipēdu patruļas, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

To pienākumos galvenokārt ietilps patrulēt Rīgas centrā, kur tiks pievērsta uzmanība automašīnām, kas novietotas uz ietvēm vai veloceļiem, un parkos, kur tiks pievērsta uzmanība atpūtniekiem, kuri parkā nolēmuši uzdzīvot ar alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī citu sabiedriskās kārtības pārkāpumu kontrole.

Rīgas pašvaldības policijas novērojumi liecina, ka visbiežāk stāvēšanas noteikumus Rīgas centrā pārkāpj dažādi piegādes pakalpojumu sniedzēji, kuri izvēlas savus spēkratus novietot uz ietvēm un velosipēdu ceļiem. Savukārt citi autovadītāji nereti mēdz aizņemt speciālās piegādes stāvvietas, kas savukārt apgrūtina piegādes transporta darbu. Tādēļ šīs divas pārkāpumu kategorijas būs velopatruļu prioritāte.

Jau ziņots, ka martā pašvaldības policija rīkoja tikšanos ar likumsargu redzeslokā biežāk nonākušo piegādes uzņēmumu pārstāvjiem, lai skaidrotu noteikumus, ieteiktu risinājumu un uzklausītu galvenās piegādes transporta problēmas.

Pagājušajā gadā Rīgas pašvaldības policija Rīgā kopumā konstatējusi vairāk nekā 47 000 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!