Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Sestdien ASV Gaisa spēku bumbvedēji B-1 "Lancer" veica zemo pārlidojumu virs Rīgas, novēroja portāls "Delfi".

Kā portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamentā, sestdien, 17. jūnijā, zemo pārlidojumu virs Rīgas veica divi ASV stratēģiskie bumbvedēji B-1B "Lancer", kuri ir pastāvīgi izvietoti Elsvortas Gaisa spēku bāzē Dienviddakotā un Daiesas Gaisa spēku bāzē Teksasā.

"ASV bumbvedēju mācību pārlidojums virs Rīgas ir apliecinājums tam, ka NATO sabiedrotie ir spējīgi sniegt atbalstu Latvijas aizsardzībai ātri un ar lielu uguns jaudu," paudusi aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Šie ASV stratēģiskie bumbvedēji bija iesaistīti mācībās Latvijā, kurās Nacionālie bruņotie spēki pilnveidoja netiešās uguns atbalsta spēju un ASV Gaisa spēki trenēja spēju ātri reaģēt uz drošības izaicinājumiem.

ASV Gaisa spēki regulāri izvieto savas lidmašīnas un personālu NATO dalībvalstīs, tādējādi veicinot sadarbību ar sabiedroto Gaisa spēkiem, sekmējot savietojamību un palielinot kaujas gatavību.

Stratēģisko bumbvedēju pārlidojumi demonstrē ASV ieguldījumu NATO kolektīvajā aizsardzībā un atturēšanas spēju, norāda ministrijā.

ASV ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, ieņemot nozīmīgu lomu Latvijas drošības stiprināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!