Foto: LETA

Šajā gadā lielākā talkotāju aktivitāte novērota Pierīgas reģionā un Rēzeknes novadā, kur arī pieteikts visvairāk talku, portālu "Delfi" informēja Lielās talkas rīkotāji.

"Pozitīvi, ka, neraugoties uz šī brīža apstākļiem, joprojām mūsu valsts iedzīvotāji vēlas doties dabā un padarīt Latviju tīrāku," uzsvēra Lielās talkas sabiedrisko attiecību konsultante Jana Kralliša.

Ņemot vērā ārkārtējo situāciju Latvijā, pašvaldības vairāk aicina iedzīvotājus talkot nevis lielākā kompānijā, bet gan piedalīties akcijā vienatnē, divatā vai ģimenes kompānijā.

Talkas dienā organizatori aicina talkotājus iesūtīt savas talkas bildes un informēt par to, kā norit talkošana dažādās Latvijas vietās. Piemēram, jau ir saņemtas ziņas, ka sešu kilometru ceļa posmā Dricāni – Pilcene kopā piepildīti 49 atkritumu maisi, savukārt Dricānu ciemā un tā apkārtnes teritorijā savāktais atkritumu skaits – 55.

Kopumā šogad pieteiktas 955 talkas vietas, kurās ir gan sakopšanas, gan labiekārtošanas talkas, liecina organizatoriem pieejamie jaunākie dati.

Galerijā arī fotogrāfijas no talkošanas vietām Rīgā - Lucavsalas mazdārziņu teritorijā, Bišumuižā un Mūkusalas ielā.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Egils Levits, atklājot Lielo talku, aicināja ikvienu ievērot piesardzību sakopjot Latviju, jo tīra Latvija ir zeme, par ko jāgādā visiem kopā, informēja talkas rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!