Foto: Valsts policija

Maija vidū Valsts policijas (VP) koledžā notika policijas rīkotās mācības, kuru laikā, realitātei pietuvinātos apstākļos, policisti risināja un izspēlēja situācijas, lai nepieļautu masu nekārtības, portālu "Delfi" informēja VP.


Kā norāda policijas pārstāve Diāna Lūkina, šādas mācības tiek īstenotas ik gadu, lai policisti attīstītu jau esošās iemaņas un iespējami labāk sagatavotu arī jaunos policistus potenciāli sarežģītām situācijām, un jaunie likumsargi šīs zināšanas pielietotu dzīvē.

Koledžas teritorijā notikušo mācību scenārijā izspēlēta situācija, kad, izmantojot pulcēšanās brīvību, cilvēku grupa veikusi huligāniskas darbības un centusies izraisīt nemierus.

VP nepieļāva masu nekārtības, pārtrauca grupveida huligāniskās darbības un sabiedriskās kārtības pārkāpšanu.

Kopumā mācībās piedalījās aptuveni 250 amatpersonas, tostarp Speciālo uzdevumu bataljons (SUB), lai jaunie kadeti gūtu priekšstatu un iemaņas pūļa savaldīšanā no jau pieredzējušiem kolēģiem.

Tāpat arī ņemot vērā šī brīža ģeopolitisko situāciju, šāda veida treniņi ir noderīgi Speciālo uzdevumu bataljonam jau esošo iemaņu trenēšanai, norāda VP pārstāve.

Iespējai organizēt un īstenot mācības, turklāt izspēlējot tās realitātei pietuvinātos apstākļos, ir ļoti būtiska loma.

Tās ļauj dzīvē pārbaudīt Valsts policijas reaģēšanas spējas un savstarpējo sadarbību tieši realitātei pietuvinātos apstākļos un ļauj patiesi izprast, kā darbojas pastāvošie reaģēšanas mehānismi un plāni.

Tas ļauj drošā vidē pārbaudīt, vai šajos mehānismos ir kādas nianses, kas jāprecizē vai jāuzlabo.

VP piebilst, ka tai ir izstrādāti vairāki rīcības plāni un mehānismi dažādiem krīžu situāciju gadījumiem. "Ņemot vērā, ka tās nav ikdienišķas situācijas, ir ļoti būtiski, ka šos plānus var pārbaudīt mācībās – tā ir nozīmīga darba sastāvdaļa, kas uztur tonusu un trenē reaģēšanas prasmes, lai augstā līmenī arī turpmāk rūpētos par iedzīvotāju drošību, saskaroties ar dažādām situācijām," portālam "Delfi" vēsta policijas pārstāve Lūkina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!