Foto: Publicitātes foto

Vizītes laikā Latvijā Ukrainas parlamenta jeb Augstākās Radas vicespīkere Olena Kondratjuka apmeklēja Andrejsalā izveidoto sociālās iniciatīvas, kultūras un atbalsta centru "Common Ground", kur viņa pauda pateicību Latvijas iedzīvotājiem par atbalsta sniegšanu Ukrainas iedzīvotājiem.

Izstaigājot izveidoto centru, Kondratjuka arī aprunājās ar centrā esošajiem ukraiņiem, uzklausīja viņu pieredzi.

Centrā ar muzikālajiem priekšnesumiem uzstājās Ukrainas bandūriste Darina Leleko un pianists Oleksijs Bočko. Abi mākslinieki arī ir starp tiem, kuri Latvijā ieradušies meklējot patvērumu.

"Common Ground" sociālās iniciatīvas, kultūras un atbalsta centrs, reaģējot uz 24. februārī Krievijas uzsākto karu Ukrainā, tika izveidots Andrejostas ielā 27.

Apvienojoties kultūras darbiniekiem, domubiedriem, aktīvistiem un lielam skaitam brīvprātīgo, centrs tika atvērts 15. martā. Tajā izveidotas kopstrādes telpas, bibliotēka, rotaļistabas, klusuma istaba un citas telpas.

Centrā tiek organizēta plaša publiskā programma – katru nedēļu, pateicoties vietējiem un Ukrainas mūziķiem, norisinās bezmaksas koncerti, tāpat norisinās arī mākslas meistarklases, galda spēļu turnīri un citas aktivitātes.

Kopš aprīļa beigām ir pieejama arī bērnu psiholoģe no Ukrainas, kas Latvijā ieradusies no Mikolajivas un tagad strādā ar bēgļu bērniem Rīgā, sniedzot viņiem atbalstu pēc piedzīvotajām kara šausmām.

Kā ziņots, Kondratjuka vizītē Latvijā ieradās 9. maijā. Viņa tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) un veselības ministru Danielu Pavļutu (AP), kā arī nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Preses konferencē pēc tikšanās ar Latvijas Saeimas priekšsēdētāju viņa pateicās Latvijas parlamentam, valdībai, kā arī iedzīvotājiem par sniegto atbalstu gan starptautiskā līmenī, gan sniedzot atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kas bēgot no kara, nonākuši Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!