Foto: Publicitātes foto

Piektdien vakarā skauti no Ukrainas skautu organizācijas "Plast" uz Rīgu atveda Betlēmes Miera uguni, portālu "Delfi" informē Latvijas Romas Katoļu baznīca.

Svētbrīdī Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā notika aizlūgums par mieru Ukrainā un citās valstīs. Tā laikā ar Ukrainas skautu atvesto Betlēmes Miera uguni aizdedza lielo sveci pie altāra un arī speciālus lukturus, ar kuriem dažādu konfesiju garīdznieki šo liesmu aiznesa uz savām draudzēm. Betlēmes Miera uguni uz mājām varēja aiznest arī ikviens klātesošais.

Baznīca norāda, ka Betlēmes Miera uguns atgādina par Miera vēsti, kas cilvēcei tika pasludināta Betlēmē brīdī, kad pasaulē nāca Dieva Dēls Jēzus Kristus – Miera Valdnieks. 1986. gadā Austrijas Radio pirmo reizi organizēja akciju "Betlēmes Miera gaisma".

Parasti gaismas nesēji ceļā nedodas vieni, bet lielākā grupiņā, lai ceļojums ar gaismu, kas simbolizē mieru un cerību, būtu lielākā drošībā.

Betlēmes Miera uguns svētbrīdī piedalījās Ukrainas un Latvijas skauti, lielāko kristīgo konfesiju garīdznieki – Latvijas Romas katoļu baznīcas priesteris Andris Kravalis, Andris Priede un Andžejs Keziks, Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Ivars Jēkabsons, Latvijas Pareizticīgās baznīcas priesteris Jānis Dravants, baptistu mācītājs Jānis Balodis un Rīgas ukraiņu grieķu-katoļu draudzes mācītājs Romans Sapužaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!