Foto: Publicitātes foto

27. martā svinīgā pasākumā Valkā pamatakmeni kopā ar vēstījumu nākamajām paaudzēm lika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Valkas daļas depo jaunbūvei, informēja Valkas novada domes pārstāve Zane Brūvere.

Pasākumā piedalījās VUGD priekšnieks pulkvežleitnants Oskars Āboliņš, Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, pārstāvji no Igaunijas Glābšanas pārvaldes, kā arī Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas sekretariāta pārstāvji.

Šis būs jau otrais pilnīgi no jauna celtais ugunsdzēsēju depo Latvijā pēdējo 35 gadu laikā. Depo būs mūsdienīgs, apgalvo VUGD priekšnieks pulkvežleitnants Oskars Āboliņš.

Jaunajā depo plānots būvēt auto garāžas ar novietni deviņām ugunsdzēsēju automašīnām un administrācijas korpusu. Celtniecības darbus veiks SIA "BAZALTS", plānots, ka jaunais depo būs gatavs 2015.gada martā.

Depo būvniecība notiek kā daļa Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Pārrobežu rīcības spēju attīstīšana, veicot kopīgas katastrofu seku likvidēšanas aktivitātes skarbos vides apstākļos".

Projekts īstenots ar mērķi uzlabot glābšanas dienestu personāla zināšanas un rīcības spējas pierobežas reģionā, lai stātos pretī tādām vides un cilvēka izraisītām katastrofām, kā lieli kūlas un zemsedzes ugunsgrēki, kuros ir skarbi vides apstākļi un kur pastāv grūtības ar ūdens nodrošināšanu avārijas seku likvidēšanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!