Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Ceturtdien, 18. novembrī, pār Vecrīgu pārlidoja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) lidmašīnas un helikopteri. Viens no lidaparātiem aiz sevis atstāja sarkanbaltsarkanus dūmus.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka NBS Latvijas proklamēšanas 103. gadadienā - 18. novembrī plāno lidmašīnu un helikopteru lidojumu pāri Vecrīgai.

Aizsardzības ministrija vēl pagājušajā nedēļā apgalvoja, ka 18. novembrī NBS gatavo "pārsteiguma sveicienu" Latvijas iedzīvotājiem, taču, lai neveicinātu pulcēšanos, netiek atklātas pārsteiguma sveiciena detaļas, bet iedzīvotāji pulksten 13 aicināti sekot šim notikuma tiešraidē LTV1 un Latvijas Radio.

Tikmēr 12. novembrī Civilās aviācijas aģentūra (CAA) izplatīja preses paziņojumu, kurā tika minēts, ka, pamatojoties uz Gaisa spēku pieprasījumu, 18. novembrī Rīgā un tās apkārtnē aģentūra noteikusi būtiskus gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus.

NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle apstiprināja, ka 18. novembrī notiks Latvijas Gaisa spēku, Valsts robežsardzes un sabiedroto gaisa kuģu lidojums pāri Vecrīgai un Brīvības piemineklim. Viens no lidaparātiem aiz sevis atstās sarkanbaltsarkanus dūmus.

Brāle atkārtoti aicināja iedzīvotājus šajā dienā nepulcēties. Tāpat viņa nekomentēja, vai šajā dienā plānoti vēl kādi "pārsteigumi Latvijas iedzīvotājiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!