Nedēļas izskaņā Piltenē atklāja Ventspils novadā pirmo labiekārtoto brīvdabas slidotavu - hokeja laukumu Piltenē. Slidotavas atvēršana "iesvētīta" ar Olimpiskā centra "Ventspils" atklāto čempionāta spēli, pastāstīja Ventspils novada domes pārstāve Marlena Zvaigzne.

Spēlē tikās Ventspils novada hokeja klubs un "Rodeo". Spēle beidzas ar 7:3 Ventspils novada hokeja kluba labā.

Līdzekļus laukuma iekārtošanai sporta klubs "TORNADO LV" ieguva, piedaloties biedrības "Seši krasti" izsludinātajā projektu konkursā. iltenes centrā iekārtoto laukumu sportiskām aktivitātēm varēs izmantot ne tikai ziemā, bet arī vasarā.

Viens no projekta iniciatoriem Normunds Abakuks saka: "Vietā, kur tagad uzlikti hokeja laukuma borti, pirms divdesmit gadiem hokeju spēlēja mūsu vecāki. Pirms diviem gadiem, vēloties turpināt viņu tradīcijas, izveidojām Ventspils novada Hokeja klubu, kurā ir spēlētāji ne tikai no Piltenes, bet arī Popes, Ances, Puzes un citiem pagastiem. Sestdien atklātajā čempionātā tiksimies ar "Rodeo" spēlētājiem, ar kuriem mums pirms nedēļas bija treniņspēle."

Normunds ir gandarīts, ka sporta laukumu aktīvi izmanto kā skolēni, tā arī pieaugušie. Laukums ir daudzfunkcionāls. Uz tā var spēlēt hokeju, slidot. Vasarā, iespējams, tas tiks pārveidots tā, lai būtu piemērots arī florbolam un basketbolam. Laukums ir apgaismots. Līdzās tam šogad paredzēts izvietot sešus āra trenažierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!