Foto: Publicitātes foto

No 11. līdz 13. janvārim Latvijas Zemessardzes Studentu bataljona komanda piedalījās Igaunijas Ernas asociācijas un Igaunijas zemessardzes "Kaitseliit" organizētajā izlūkpatruļu vingrinājumā "Utria Assault 2018", kas risinājās Austrumviru apriņķī, Narvas apkārtnē.

Vingrinājuma dalībniekiem ziemas apstākļos divās dienās bija jāveic ap 115 kilometrus gara distance, izpildot uzdevumus 11 kontrolpunktos, vienlaikus izvairoties no aktīvas pretinieka pretdarbības, informē Studentu bataljona pārstāvis Kaspars Līcītis.

Kopumā vingrinājumā piedalījās 20 Igaunijas profesionālā dienesta un "Kaitseliit" komandas, kā arī komandas no Latvijas, Polijas, Somijas un Lielbritānijas. Latvija šajā vingrinājumā piedalījās pirmo reizi, un no 24 komandām Latvijas komanda ierindojās 18. vietā.

Vingrinājums sākās ceturtdienas vakarā un noslēdzās sestdienas rītā. Visu šo laiku komandas atradās lauka apstākļos un cīnījās ar nogurumu, slapjām kājām, izvairījās no pretinieka un plānoja labākos maršrutus starp punktiem. Vingrinājumā ļoti būtisks bija arī komandas pārstāvja darbs, kuram bija iespēja atbalstīt komandu ar ūdens un silto dzērienu papildināšanu kontrolpunktos, kā arī jāiesaistās vienā no punktu uzdevumiem.

Komandas starp kontrolpunktiem tika aktīvi vajātas – katram dalībniekam bija desmit "dzīvības kartiņas", un apvidū ceļus kontrolēja pretinieku mobilās patruļas, kas pārvietojās ar autotransportu, bieži bez gaismām un izmantoja nakts redzamības ierīces.

No Latvijas komandas distancē izstājās viens dalībnieks, bet nolikums pieļāva komandai turpināt vingrinājumu līdz galam.

Bija arī citas komandas, kas zaudēja kādu dalībnieku, bija arī komandas, kas izstājās pavisam, tostarp no Somijas un Lielbritānijas. Sacensībās uzvarēja Igaunijas Izlūkbataljona profesionālā dienesta komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!