Foto: DELFI
Iekšlietu ministrijas (IeM) slēgtajā konkursā par fotoradaru pakalpojumu nodrošināšanu otrdien par uzvarētāju atzīta personu apvienība, ko veido AS "Vitronic Baltica", "VITRONIC Dr.-Ing.Stein Bilverarbeitungssysteme GmbH" un SIA "Komeccentrs DATI grupa", informē Iekšlietu ministrija.

IeM pārstāve Gunta Skrebele informē, ka ministrijas iepirkuma komisija izskatīja piecu pretendentu tehnisko un finansiālo piedāvājumu, vērtējot, vai tas atbilst nolikuma un tehniskās specifikācijas prasībām. No tiem piedāvājumiem, kas atbilda nolikuma un tehniskās specifikācijas prasībām, par uzvarētāju atzīts piedāvājums, kas iesniedzis izdevīgāko finanšu piedāvājumu - zemāko procentu no soda naudām, kas saņemtas valsts budžetā, informē ministrija.

Jau vēstīts, ka IeM "salabotajā" fotoradaru konkursā pieteicās pieci pretendenti: personu apvienība AS "Inkomerc Holding" un SIA "Nameks"; personu apvienība SIA "ARMGATE" un SIA "BMS Tehnoloģija"; personu apvienība AS "Vitronic Baltica", "VITRONIC Dr.-Ing.Stein Bilverarbeitungssysteme GmbH", SIA "Komeccentrs DATI grupa"; kā arī AS "ALARMTEC" un pilnsabiedrība "Fima Group".

Iepriekš Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc SIA "Lattelecom" sūdzības aizliedza IeM slēgt līgumu vērienīgajā konkursā par fotoradaru piegādi un apsaimniekošanu. IUB izdeva Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai novērst iepirkumā konstatētos pārkāpumus vai arī pārtraukt izsludināto iepirkuma procedūru. IeM trūkumus novērsa, gorozot konkursa nolikumu un pagarinot pieteikšanās termiņu.

IUB atzina par nepamatotiem fotoradaru konkursa nolikumā iekļautos nosacījumus, ka uzvarējušajam uzņēmumam ir jāsniedz IeM ne tikai ātruma kontroles pakalpojums, par to saņemot daļu no iekasētajām soda naudām, bet arī jāpiegādā sešas ierīces transportlīdzekļa valsts numura zīmes atpazīšanai.

Septembra vidū "Lattelecom" nolēma izstāties no fotoradaru konkursa, "protestējot pret necaurspīdīgu šī iepirkuma organizēšanu". Bez "Lattelecom" konkursā bija pieteikušies vēl septiņi pretendenti.

Saeima septembra sākumā apstiprināja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas nepieciešami, lai finansētu jau pērn izsludinātā fotoradaru piegādes konkursa uzvarētāja izdevumus. Grozījumi ļaus radaru apsaimniekotājiem saņemt naudu no radaru fiksēto ātruma pārkāpumu sodiem.

IeM sākotnēji 100 fotoradaru iegādei gatavojās izstrādāt publiskās un privātās partnerības modeli, taču to liedza vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!