Šogad jūnija beigās pirmo reizi Priekuļu novadā tika rīkoti novada svētki. Par pirmo svētku norises vietu tika izraudzīti Priekuļi. Svētku moto - "Rodam prieku Priekuļos!".

Svētku režisore Gunita Bārda saka: "Mēs vēlamies dalīties ar savu prieku, to tverot, ķerot, ņemot! Ikdienas sīkumos un lielās lietās. Vēlamies dalīties ar savu dziedāt, dejot, radīt, spēlēt, krāsot, sportot... un dzīvotprieku!"

Svētki tika atklāti ar pagastu iedzīvotāju, iestāžu, uzņēmēju un pašdarbības kolektīvu gājienu, kas no visām pusēm kā saules stari saplūda vienuviet pagasta centrā. Svētku dalībnieki un viesi prieku varēja gūt koncertā, ko sniedza novada pašdarbnieki dziedot un dejojot. Trīs stundu garumā uz lielās skatuves viens kolektīvs nomainīja otru.

Pie sabiedriskā centra tika izrādītas četras teātra izrādes – ar dziesmām un dejām skatītājus ielīksmoja jautrās "Skroderdienas Silmačos" veselaviešu izpildījumā. Pēc tam mīlas pārpratumus varēja baudīt "Blusu" kolhozā, kuru uzveda Liepas pagasta teātra kopa "Krams", savukārt par dzīves ilgām aizdomāties "Ražas svētki" Priekuļu amatierteātra dalībnieku izpildījumā un punktu tam visam pielika mārsnēniešu izrāde "Prieks pakalpot".

Sportiski noskaņotie ļaudis piedalījās novada sporta svētkos, spēlējot smilšu volejbolu, strītbolu, kā arī veicot lielo stafeti un dažādus citus atraktīvi veiklus uzdevumus. Savukārt riteņbraucējiem SIA "Strazdu Grava" deva iespēju izbraukt šķēršļu joslu ar divriteni.

Apmeklētāji prieku varēja baudīt amatnieku un zemnieku tirdziņos, kā arī radošajās darbnīcās pie mākslas skolas. Saules parkā ikviens apmeklētājs varēja aplūkot novadnieku vaļasprieku parādi – adījumus, pašdarinātas rotaslietas un citus rokdarbnieču darinājumus. Savu veselību varēja uzlabot ne tikai izejot veselības taku, bet arī pie pirts meistares, iegūstot zināšanas par pareizu pēršanos, kā arī iegādājoties sev tīkamāko pirts slotu.

Pirmā svētku diena noslēdzās ar novada mazāko pašdarbnieku deju kolektīva "Tūgadiņš" veidoto muzikālo uzvedumu "Kazlēni" un lielo balli kopā ar leģendāro grupu "Pērkons".

Otrajā svētku dienā pie novada domes tika uzvilkts un iedziedāts XXV Dziesmu un XV Deju svētku karogs. Pēc tam interesenti devās izglītojošā ekskursijā iepazīt Priekuļu novadu. Ekskursijas maršruts tika veidots ar domu, lai no katra pagasta parādītu mazu, bet interesantu vietu, kas tālāk ieinteresētu cilvēkus vēlreiz šeit atgriezies un iepazīties tuvāk ar mūsu novada pagastiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!