Foto: LETA
Sestdien Rīgā, Vērmanes dārzā, gadskārtējos "Bībeles svētkos" ir pulcējušies vairāki desmiti kristīgo organizāciju, lai stiprinātu un kuplinātu kristiešu rindas.

Daudzās kristīgās draudzes un organizācijas savos stendos ir padomājušas par plašas sabiedrības uzrunāšanu - Vērmanes dārzā ir atrodamas gan rotaļas un klauni bērniem, gan kristīgo rokgrupu koncerts pieaugušajiem, Krīzes grūtniecības centra telts smagās pārdomās nonākušiem topošajiem vecākiem, lūgšanu vietas, informatīvi stendi par kristīgajām organizācijām u.tml.

Neskaitot svētku rīkotājus, cilvēku rīta pusē Vērmanes dārzā nebija īpaši vairāk kā citās brīvdienās. Pie vienas no parka ieejām jaunieši tika uzstādījuši uzrakstu: "Ja kas nemīl Kungu Jēzu Kristu, tas lai ir nolādēts."

Pasākumu rīko Latvijas Evaņģēliskā alianse (LEA) sadarbībā ar Rīgas kristīgajām draudzēm. Tas iecerēts, "lai Latvijas kristiešiem būtu iespēja vienotībā apliecināt kristīgās vērtības un plašākai sabiedrībai atklāt Dieva vārda nozīmību katra dzīvē".

"Gan sabiedrība, gan reizēm paši kristieši nenovērtē Bībeles nozīmi, viņi to uztver kā parastu grāmatu, un tieši tādēļ Bībeles svētki ir veids, kā pateikt visai sabiedrībai, ka kristīgā baznīca tic Bībelei kā nešaubīgam iedvesmotam vārdam no Dieva," svētku nepieciešamību skaidroja LEA prezidents Modris Ozolinkevičs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!