Smalki meistardarbi, katrs ar savu gaumi un atšķirīgu garšu priecēja un uzrunāja ikvienu kārumnieku, kurš Pēterdienā ieradās Aglonas lauku mājā "Upenīte", kur notika gardākais, saldākais un krāsainākais sarīkojums - Latgales Lauku tortes konkurss.

Konkursā savu, no lauku labumiem cepto torti, kurā pēc konkursa nolikuma bija jāizmanto vismaz 30 lauku olas, prezentēja 11 cepējas. "Katras tortes izskats runāja pats par sevi, bet saldā un krāsainā burvība pilnīgi kusa uz pussimta sarīkojuma dalībnieku mēlēm," portālam "Delfi" ziņo Aglonas novada pašvaldības pārstāve Zane Ločmele.

Tortes vizuālo noformējumu vērtēja un garšu degustēja gan žūrija, gan visi klātesošie. Par uzvarētāju tika atzīta preilēnietes Ilzes Atvaras-Briškas ceptā divu garšu - dzērveņu un zemeņu torte "Satikšanās".

"Nogaršojot visas 11 tortes, viennozīmīgi var teikt, ka ikviena tika cepta ar labestību un mīļumu pret šo nodarbošanos. Šī sarīkojuma fenomens bija tas, ka mūsu ziemeļnieciskā atturība tika aizmirsta un gaisā virmoja vienotības izjūta. Pat sveši cilvēki uzsāka sarunas, ar smaidu un labpatiku. Vēderprieki un lustes vienoja," stāsta Zane Ločmele. Par muzikāli emocionālo labsajūtu, latgalisko garu rupējās folkloras kopa "Sovvaļņīki".

Kā atzina konkursa rīkotājas Inese Survilo un Ērika Križanovska, galvenā pasākuma ideja bija popularizēt konditorejas meistarību, gūt pieredzi no vecmeistariem un atklāt jaunus konditorus, kā arī pievērst sabiedrības uzmanību konditorejas meistaru mākslai. Mērķis sasniegts, jaunākajam konkursantam teju 5 gadi, vecākajam 81, apmeklētāji sajūsmā, pasākums izcils un labi organizēts. Jācer, ka tas tiks rīkots vēlreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!