Foto: DELFI

Piektdien, 14.septembrī, Andrejostas jahtklubā notika svinīga jahtas "Spaniel" sagaidīšana pēc jahtas dalības starptautiskajā mācību burinieku un jahtu regatē "The Tall Ships Races 2012".

Jau ziņots, ka Latvijas vienīgā mācību jahta "Spaniel" ar atzīstamiem rezultātiem noslēgusi starptautiskās mācību burinieku un jahtu regati "The Tall Ships Races 2012".

Visos trijos sacensību posmos "Spaniel" uzrādīja teicamus rezultātus, pirmajā posmā iegūstot titulu "Ātrākais regates dalībnieks", otrajā posmā iegūstot ceturto, bet trešajā posmā - augsto trešo vietu, informēja komandas pārstāvji.

Pirmo reizi regates ietvaros tika piešķirts apbalvojums "Ātrākais regates dalībnieks". Šo balvu sacensību pirmajā posmā - no Sanmalo līdz Lisabonai – ieguva Latvijas komanda, pēc absolūtā laika visātrāk veicot šo vairāk nekā 600 jūras jūdžu pārgājienu. Tas ilga 3 dienas 12 stundas, 30 minūtes un 4 sekundes. Savukārt otrajā posmā (Lisabona – Kadisa) "Spaniel" sīvi cīnījās ar savu ilggadējo konkurentu, 19 metrus garo divmastu jahtu "Esprit" no Vācijas un ieguva 4. vietu.

Lai arī trešajā posmā jahta guva bojājumus un komanda cīnījās ar grūtībām un smagajiem apstākļiem, jahta "Spaniel" šajā posmā ieņēma godalgoto 3. vietu savā klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!