"Bankas Baltija" (BB) krimināllietā tiesājamais bijušais bankas prezidents Tālis Freimanis ceturtdien no centrālcietuma slimnīcas nogādāts Paula Stradiņa universitātes klīniskajā slimnīcā, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Točelovskis.
Uz slimnīcu Freimanis nogādāts, lai veiktu veselības pārbaudes, ko nav iespējams izdarīt cietuma slimnīcā. Točelovskis nenosauca konkrētu laiku, cik ilgi Freimanis, kuram jau ilgāku laiku ir problēmas ar sirdi, varētu atrasties ārpus ieslodzījuma vietas, bet mediķi minējuši, ka plānotajām procedūrām nepieciešams mazāk nekā mēnesis.

Jau ziņots, ka BB krimināllietā Rīgas apgabaltiesa 25.septembrī nolēma liegt tiesājamajiem turpināt pēdējo vārdu un devās gatavot spriedumu. Tiesa neminēja, cik ilgā laikā spriedumu sagatavos, un procesa dalībniekus par to informēs atsevišķi.

Tiesa lēmumā minēja, ka visi trīs tiesājamie - bijušais bankas uzraudzības padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Lavents, bankas prezidents Tālis Freimanis un darbinieks Alvis Līdums - rīkojas saskaņoti, lai novilcinātu tiesas procesu.

Tiesas procesā jau aptuveni gadu nepiedalās Lavents, kurš sirgst ar sirdskaiti un ārstējas Linezera slimnīcā, bet Freimanim veselības stāvoklis pasliktinājās pēdējo triju mēnešu laikā, kad tiesa centās pabeigt tiesas procesu, mudinot tos teikt pēdējo vārdu.

Freimanis vairākkārt no tiesas tika aizvests ātrās medicīniskās palīdzības transportā un bija iesniedzis arī lūgumu pārvietot viņu uz kādu no pilsētas slimnīcām, kur viņam varētu sniegt kvalificētu palīdzību, jo cietuma slimnīcā neesot atsevišķas kardioloģijas nodaļas un kardiologa.

Jau vēstīts, ka "Bankas Baltija" lietā tiesājamajiem apsūdzības uzrādīja 1996.gadā. Laventu apsūdz kaitniecībā, bankas ļaunprātīgā novešanā līdz bankrotam, grāmatvedības datu sagrozīšanā, fiktīvu uzņēmumu veidošanā kredītu saņemšanai un līdzekļu piesavināšanā lielos apjomos. Līdzīga apsūdzība izvirzīta arī Freimanim, un tās būtība ir, ka viņš, saņemot labu algu un dažādas papildpiemaksas, šīs naudas dēļ bija gatavs īstenot noziedzīgās darbības. Līdums apsūdzēts par mantas piesavināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!