Veiktas izmaiņas VAS "Latvijas Jūras administrācija" vadībā, no valdes priekšsēdētāja amata atbrīvojot Nilu Freivaldu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Par jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Aigars Krastiņš, savukārt darbu valdē turpina Ģirts Auškāps.

Krastiņš līdz pagājušā gada aprīlim, kad tika likvidētas padomes sešās Satiksmes ministrijas (SM) kapitālsabiedrībās, darbojās Latvijas Jūras administrācijas padomē, viņš vadījis arī SM Jūrlietu departamentu.

SM nekomentē, kāpēc Freivalds no amata atbrīvots, lai gan nostrādāja šajā amatā tikai nedaudz vairāk par pusgadu, taču norāda uz Krastiņa profesionalitāti, jo viņš ilggadēji esot vadījis SM Jūrlietu departamentu, kā arī no šā gada janvāra bijis Latvijas Jūras akadēmijas Kuģošanas drošības departamenta Jūrniecības standartu un attīstības nodaļas vadītājs.

Jau ziņots, ka bijušais SM valsts sekretārs Freivalds tikai pagājušā gada 18.novembrī tika iecelts par Latvijas Jūras administrācijas valdes priekšsēdētāju.

Toreiz protesta vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram un Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL) nosūtīja Latvijas Jūrniecības savienība, Latvijas Kuģu īpašnieku asociācija, Latvijas Kuģu kapteiņu asociācija un Latvijas Kruinga kompāniju asociācija, paužot savu sašutumu par, viņuprāt, pēkšņo un nepamatoto vadības maiņu.

Latvijas Jūras administrācija tika izveidota 1994.gadā kā valsts bezpeļņas organizācija uz 1991.gadā dibinātā Latvijas Ostu galvenā kapteiņa dienesta bāzes, pievienojot Latvijas Hidrogrāfijas dienestu, Meklēšanas un glābšanas dienestu, Latvijas Kuģu reģistru, Latvijas Jūrnieku reģistru, liecina Jūras administrācijas sniegtā informācija.

Šajā laika periodā Jūras administrācijas saistības un pienākumi tika noteikti Ministru kabineta izdotajos Latvijas Jūrniecības noteikumos.

Laika gaitā optimizējot valsts kontroles un uzraudzības funkciju izpildi, Latvijas Jūras administrācija vairākkārt tika restrukturizēta. Notikušas arī izmaiņas veicamo funkciju izpildē atbilstoši normatīvos aktos noteiktai kārtībai. Pašlaik Jūras administrācija ir Satiksmes ministrijas pārraudzībā esoša institūcija, kura veic Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likumā noteiktās funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!