Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien Latviju sasniegs ļoti aktīvs ciklons, kam dots vārds Ulli, kas arī atnesīs ūdens līmeņa paaugstināšanos piekrastes rajonos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Ievērojot to, ka nav gaidāma vēja iegriešanās no ziemeļrietumu puses, Rīgas līča dienvidos ūdens līmenis varētu paaugstināties līdz 100 centimetru, maksimums, līdz 110 centimetru atzīmei, bet ne ievērojami augstāk.

Šodien ciklons Ulli atrodas virs Ziemeļjūras un virzās uz austrumiem, rīt dienā šķērsos arī Baltijas jūru. Laika apstākļus Latvijā noteiks tā dienvidaustrumu, dienvidu mala.

Jau nakts laikā Latvijā spēkā pieņemsies dienvidu puses vējš, bet visstiprākās vēja brāzmas gaidāmas rīt no rīta un dienā, kad vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem - Kurzemē un Vidzemē daudzviet vēja brāzmas sasniegs vētras spēku 20-22 metrus sekundē (m/s), bet jūras piekrastē pat 25-30 m/s. Zemgalē un Latgalē vēja brāzmu spēks nepārsniegs 15-19 m/s.

Stiprs un brāzmains vējš vēl būs arī naktī uz 5.janvāri, kad daudzviet Latvijā vējš pūtīs brāzmās ar spēku 15-19 m/s, bet piekrastes rajonos 20-22 m/s. Visā Latvijā vējš pierims ceturtdien dienas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!