Bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) kompensāciju, kas viņam pienākas, atstājot ministra amatu, ziedos politiski represētajiem.

Kā informēja bijušais tieslietu ministrs, no kompensācijas viņš atteikties negrasās, jo tās izmaksāšana vai neizmaksāšana tieši ietekmēšot vienīgi Valsts kancelejas budžetu, taču šo naudu Bērziņš apņēmies ziedot Latvijas Politiski represēto apvienībai.

Tā kā ministra mēneša atalgojums ir 2147 lati un kompensācija par amata atstāšanu tiks izmaksāta trīs mēnešalgu apmērā, Bērziņš varētu saņemt 6441 latu.

Kā norādīja bijušais tieslietu ministrs, pēc amata atstāšanas valsts pārvaldē viņš dažas dienas vēlas "mierīgi padzīvot" un pēc tam domāt, vai atjaunot zvērināta advokāta praksi. Viņš šādu iespēju pieļauj.

Kā ziņots, Bērziņš tieslietu ministra amata pienākumus pildīja no 2006. gada novembra, kad Saeima viņu šajā amatā apstiprināja Aigara Kalvīša (TP) valdības sastāvā. 2007. gada beigās, veidojot savu valdību, tieslietu nozares vadīšanu Bērziņam uzticēja arī Ivars Godmanis (LPP/LC), bet šā gada 20.februārī Godmaņa valdība demisionēja, un jaunās valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL) par tieslietu ministru izvēlējās Mareku Segliņu (TP), kurš Godmaņa valdībā bija iekšlietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!