Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki jau trešo dienu nesekmīgi cenšas sazināties ar deputātu Jāni Gaigalu, lai informētu par sodu, kas jānomaksā par neprecīzu amatpersonas ienākumu deklarācijas izpildīšanu.
VID Korupcijas novēršanas kontroles nodaļas vadītājas vietniece Skaidrīte Jaungaile - Gaile BNS pastāstīja, ka Gaigals līdz 15.janvārim nav bijis Rīgā, bet pirmdien solījies ierasties VID, lai iepazītos ar lēmumu par viņa sodīšanu.

Tomēr deputāts neesot ieradies ne pirmdien, ne otrdien. Trešdien no rīta nolemts, ka Gaigalu mēģinās sazvanīt un piedāvās aizsūtīt pie viņa kādu VID darbinieku, lai viņš iepazītos ar lēmumu un varētu samaksāt prasīto soda naudu.

Soda naudas apjomu VID pārstāve nevēlējas nosaukt līdz brīdim, kad to uzzinās Gaigals, jo neesot korekti, ja par piespriestajiem sodiem amatpersonas uzzina no preses.

Jau ziņots, ka Gaigals ir viens no trijiem deputātiem, ko par pārkāpumiem, izpildot ikgadējo amatpersonas ienākumu deklarāciju, vēl pagājušajā gadā Saeima atļāva administratīvi sodīt.

Pārējie deputāti Kristiāna Lībane un Jānis Esta savus sodus jau ir samaksājuši. Lībanei par neprecīzu ziņu sniegšanu deklarācijā bija jāsamaksā 50 latu liela soda nauda, savukārt Estam - 75 lati.

Gaigals deklarācijā par 1998.gadu nebija uzrādījis sev piederošo nekustamo īpašumu, vieglo automašīnu "Ford Sierra", kā arī Rīgas domē gūtos ienākumus 287 latu apjomā.

Administratīvo pārkāpumu kodeksā par šādu pārkāpumu paredzēta soda nauda līdz 250 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!