Foto: Shutterstock
Benzopirēna normu pazemināšana gaļas kūpinājumiem jau otro nedēļu ir aktualitāte gan ražotājiem, gan patērētājiem. Ražotāji Bauskas pusē uzskata, satraukumam īsti nav pamata, vēsta laikraksts "Bauskas Dzīve".

Īslīciete Marija Rosuščana par jaunajiem ierobežojumiem neuztraucas, jo visu šo piecu gadu laikā, kopš viņa savā uzņēmumā "Bauskas bekons" gatavo kūpinājumus, ne reizi par savu produkciju nav saņēmusi iebildumus.

Savukārt skaistkalniete Karīna Āķe akcentē, ka viņa nemaz neizmanto intensīvās kūpināšanas tehnoloģiju, bet daļu no apstrādes procesa veic tā dēvētajā sutināmajā skapī, tādējādi samazinot dūmu iespējami kaitīgo ietekmi.

SIA "Planik 2" vadītājs Vladimirs Korņenkovs uzskata, ka situācija, kas izraisījusies ar gaļas kūpinājumu jaunajiem ierobežojumiem, ir nedaudz pārspīlēta. "Pāries tas trakums, un viss nomierināsies. Tāpat galvenais noteicējs ir pircējs – ja manta ir garšīga un veselīga, viņš to pērk," uzskata uzņēmējs.

Taču tai pat laikā laikraksta aptaujātie ražotāji arī nepiekrīt zemkopības ministra Jāņa Dūklava apgalvojumam, ka situācija, kas radusies, jauno normu dēļ - ir uzpūsta problēma, jo par jaunajām regulām visi ražotāji tikuši jau laikus brīdināti.

"Mazajiem uzņēmējiem nav iespēju izsekot līdzi pilnīgi visam, ko mūsu valdības vīri Briselei apsola vai izlemj. Ja reiz šāds likums tika pieņemts, par to vajadzēja daudz vairāk un daudz plašāk skaidrot," uzskata kūpinājumu gatavotāja Rosuščana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!