Gandrīz visā Latvijā 2002.gads tiks sagaidīts ar raķešu izšaušanu naksnīgajās debesīs, jo par spīti naudas trūkumam, daudzas pašvaldības gadu mijā tomēr organizēs uguņošanu, tā liecina laikraksta "Diena" veiktā aptauja.
Lai gan Rīgas pašvaldība gadu mijā oficiālu uguņošanu nerīko, pilsētas domes izpilddirektors Māris Tralmaks saskaņojis aptuveni desmit dažādu uzņēmumu rīkotas un apmaksātas uguņošanas, kuras paredzētas ārpus pilsētas centra, piemēram, Ķīpsalā, Krasta ielā. Licencētas pirotehnikas firmas parūpēšoties par drošības jautājumu saskaņošanu ar atbildīgajiem dienestiem.

Daudzās pilsētās pašvaldībai salūta sarīkošanā talkā nākuši sponsori vietējie uzņēmēji. Ogrē svētku uguņošanu pilsētai nolēmis dāvāt uzņēmums Kalevala, Madonā vairāki uzņēmēji, Gulbenē individuālais uzņēmums "Santa". Arī Siguldā salūta izmaksas šogad apņēmušies segt uzņēmēji, Valmierā krāšņu pārsteigumu solās sagādāt 13 vietējā uzņēmēju kluba dalībnieki. Arī Cēsīs un Alūksnē salūtu šogad apņēmušies sarūpēt veiksmīgākie biznesmeņi, bet Preiļos izdevumus uz pusēm segs novada dome un a/s "Preiļu siers". Strenčos pusi no salūtam paredzētās summas 100 latus ziedos novadnieks, tagadējais rīdzinieks Māris Sijāts. Saldū 15 20 minūšu uguņošanu apmaksās vietējais tirdzniecības uzņēmums SIA "Kaiva". Samērā pieticīgs, bet tradicionāls salūts par uzņēmēju līdzekļiem būs arī Rojā. Valkā 400 latus salūtam piešķīrusi pašvaldība.

Tukumā vecā gada nogale paredzēta pavisam interesanta, jo pilsētas Brīvības laukumā īsi pirms Jaunā gada iestāšanās iedzīvotāji pagūs vērot vairākas mazas uguņošanas, kā arī vienu lielu tieši pusnaktī. Tā kā 2002.gadam piešķirts Zirga simbols, tad tukumieši vēros, ar kādu zirgu šajā pilsētā ieradīsies Ziemassvētku vecītis. Zirgi būs vairāki un dažādās krāsās, tiem par godu debesīs tiks šautas attiecīgas krāsas raķetes un ugunīgi pakavi. Liepājā Vecgada nakts uguņošana ir tikai viens no domes rīkotajiem daudzajiem Ziemassvētku un Jaungada sagaidīšanas pasākumiem, taču "šīs ir visdārgākās 10 minūtes", raksta laikraksts. Jau vairākus gadus pēc kārtas salūtam tiek piešķirti 3000 latu no pilsētas budžeta. Ventspilī Jaungada uguņošana notiks pilsētas Lielajā laukumā 1.janvārī jau tradicionāli pēc Ventspils laika plkst.00.32.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!