Apgāda "Vieda" vadītājs Aivars Garda kļuvis par Latvijas Nacionālās frontes (LNF) priekšsēdētāju. Kā informēja LNF Stratēģijas padome, šā gada 15.decembrī noticis LNF kongress, kurā par organizācijas vadītāju ievēlēts Garda.
21.decembrī plkst.16 Reiterna namā, Rīgā, Mārstaļu ielā 2, notiks LNF preses konference, kurā žurnālisti tiks iepazīstināti ar LNF jauno vadību un programmatiskajiem dokumentiem. Sabiedriskā organizācija LNF tika nodibināta 1998.gadā, par tās priekšsēdētāju toreiz tika ievēlēts Viktors Mūrnieks.

LNF toreiz nāca klajā ar savu "Nacionālo glābšanas programmu", kurā par galveno mērķi tika izvirzīta "Latvijas neatkarības atjaunošana", jo pie varas esot bijušie komunistiskie funkcionāri, kas valsti noveduši līdz trūkumam. Tāpēc LNF pauda gatavību uzņemties "nacionāli patriotisko spēku apvienošanas un latviešu nācijas glābšanas funkciju". Jaundibinātā organizācija arī iestājās par vispārēju iedzīvotāju militarizāciju, ierosināja ierobežot naturalizācijas procesu un vienlaicīgi veidot draudzīgas attiecības ar Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!