Foto: LETA
No 1. novembra Aknīstes novada Gārsenē pasta pakalpojumus sniegs pastnieks, kurš vislabāk pārzina konkrētā apvidus iedzīvotāju pasta lietošanas paradumus. Sākot ar šo datumu, katru darbdienu pasta pakalpojumi tiks sniegti Gārsenes "Akācijās". Informatīvi paziņojumi par gaidāmajām izmaiņām tiks izvietoti gan pasta nodaļā, gan arī piegādāti katram iedzīvotājam.

Lēmums grozīt pasta nodaļas formātu tika pieņemts, ilgākā laika periodā analizējot nodaļas darbības finansiāli ekonomiskos rezultātus un konstatējot to nepārtrauktu pazemināšanos saistībā ar iedzīvotāju skaita un pirktspējas izmaiņām: Gārsenes nodaļā vidēji dienā tiek noformēti nepilni četri pakalpojumi.

Apvidos, kur pasta pakalpojumus izmanto fragmentāri, nespējot segt nodaļas uzturēšanas izdevumus un radot zaudējumus uzņēmumam, pasta pakalpojumus nodrošina vietējais pastnieks.

Vietās, kur pasta nodaļu veiktās funkcijas tiek nodrošinātas starpniecības formā ar pastnieku līdzdalību, ir pieejami visi universālā pasta pakalpojumi. Pasta pakalpojumu sniegšanas vietās pie pastnieka iedzīvotājiem ir iespēja nosūtīt un saņemt iekšzemes un pārrobežu korespondenci (vēstules, bandroles, sīkpakas, pakas u.c.), apmaksāt komunālos un citus rēķinus ("Latvenergo", "Latvijas gāze", "Lattelecom", LMT, "Tele2", Bite"), veikt iemaksas Pasta norēķinu sistēmas kontā vai uz kredītiestādes kontu, abonēt presi, iegādāties pastmarkas un komercpreces.

Saņemot aicinājumu par reģistrēta sūtījuma saņemšanu, iedzīvotājiem, kuru dzīvesvietas teritorijā pasta pakalpojumus sniedz pastnieks, ir iespēja saņemt sūtījumu konkrētajā apkalpojošajā pasta nodaļā vai pasta pakalpojumu sniegšanas vietā pie pastnieka, par to iepriekš informējot konkrēto nodaļu un norādot datumu, kurā klients vēlas saņemt pasta sūtījumu.

Gārsenes iedzīvotājiem šādā situācijā jāsazinās ar Aknīstes pasta nodaļu pa tālruni 65266409.

Par atsevišķu samaksu – divi lati – sūtījums tiks piegādāts klienta dzīvesvietā. Savukārt, izmantojot pakalpojumu "Ekstra Pasts", interneta veikalos pasūtītās preces iespējams saņemt arī kādā no 59 "Statoil" degvielas uzpildes stacijām visā Latvijā.

"Latvijas Pasts" atgādina, ka klientiem arī savā dzīvesvietā pieejami vairāki pasta pakalpojumi: iespējams saņemt naudas pārvedumus, pensijas, apmaksāt komunālos un citus rēķinus, iegādāties pasta nodaļā pieejamās preces (tajā skaitā zvanu kartes, sadzīves un higiēnas preces u.c. komercpreces), abonēt preses izdevumus, nosūtīt pastkartes un vēstules, pieteikt sūtījumu piegādi mājās.

No novembra kopumā jau 64 Latvijas vietās universālā pasta pakalpojumu sniegšana tiks nodrošināta starpniecības formā – lai mazapdzīvoto Latvijas teritoriju iedzīvotāji arī turpmāk saņemtu kvalitatīvus pasta pakalpojumus, vēl trīs vietās (Gārsenes "Akācijās", Apriķu bibliotēkā un Platones pagasta "Atspulgos") to sniegšanu katru darbdienu nodrošinās uzņēmuma pastnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!