Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti ceturtdien nolēma vērsties pie Rīgas mēra Jāņa Birka ar lūgumu uzdot izvērtēt iespējas rīkot iedzīvotāju aptaujas par konkrētām azartspēļu rīkošanas vietām galvaspilsētā un to ietekmi uz viņu ikdienu, informē pašvaldībā.
Deputāti ceturtdien uzklausīja Uzņēmējdarbības koordinācijas centra (UKC) sagatavo ziņojumu par situāciju ar azartspēļu zālēm Rīgā.

Lai arī kopš 2006.gada 4.jūlija Rīgas dome nav izsniegusi nevienu jaunu atļauju azartspēļu organizēšanas vietām, pilsētā joprojām darbojas 317 spēļu zāles. Administratīvajā rajona tiesā pašlaik ir ierosinātas 19 administratīvās lietas par nelabvēlīga administratīvā akta – pašvaldības lēmuma neatļaut atvērt jaunas azartspēļu vietas - atcelšanu. Pirmā no tām – par atteikumu izsniegt pašvaldības atļauju azartspēļu organizēšanai Rīgā, Aleksandra Čaka ielā 38 a, šobrīd jau tiek izskatīta.

Līdz šim nav apzinātas tās darbojošās azartspēļu rīkošanas vietas, kas ar savu darbību apdraud sabiedrības intereses un tādēļ, saskaņā ar likumu, tām varētu izteikt brīdinājumu un pēc pieciem gadiem slēgt. Kā norādīja UKC un Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas pārstāvji, lai izteiktu brīdinājumu par slēgšanu, jābūt ļoti stingrai, pamatotai argumentācijai.

Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti atzina, ka tādu varētu iegūt par konkrētām azartspēļu vietām aptaujājot rīdziniekus, kas dzīvo un strādā to tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!