Foto: DELFI Aculiecinieks

Naktī uz pirmdienu Gaujā pie Carnikavas ūdens līmenis sāka pamazām pazemināties un plūdi sāka atkāpties, vēstīja Latvijas Radio.

Carnikavas domes novada vadītāja Daiga Jurēvica Latvijas Radio pastāstīja, ka Gaujā ūdens līmenis krīt, iepriekš tas turējās 2,2 metru atzīmē, naktī tas pazeminājās līdz 2,17 metriem, bet no rīta krīta vēl par kādu centimetru. Carnikavas novadā applūda plaša teritorija, vairāki iedzīvotāji bija spiesti evakuēties uz Rīgu vai pie kaimiņiem, kuru mājas nebija applūdušas, pastāstīja Jurēvica.

Plūdu dēļ joprojām apgrūtināta braukšana vairākos vietējās nozīmes ceļos Latvijas austrumu daļā, liecina "Latvijas Valsts ceļi" informācija.


Plūdu dēļ vēl ir slēgti vairāki vietējās nozīmes autoceļi Jelgavas, Apes, Balvu, Daugavpils, Gulbenes, Jaunpiebalgas, Jēkabpils, Cēsu, Līvānu, Krāslavas un Rugāju novados. Pirms slēgtajiem vai applūdušajiem ceļu posmiem tiek izvietotas ceļa zīmes un nodrošināts apbraucamais ceļš.

Jau ziņots, ka, brīvdienās ūdens līmenim Gaujā pie Carnikavas sasniedzot 2,17 metrus, Siguļu ciemā applūdušas ap 90% māju. Siguļos plūdi ik pavasari ir regulāra parādība, tāpēc pašvaldība plāno būvēt dambi arī šajā apkaimē.

2011.gadā, kad ūdens līmenis Gaujā sasniedzis 2,25 metrus, situācija Siguļos bijusi vēl sliktāka - ūdens līmenis uz galvenās ielās sasniedzis 1,7 metrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!