Foto: DELFI

Piektdien Gaujā un Daugavā sācis iet ledus, mikroblogu vietnē "Twitter" informē Valsts vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sinoptiķi ziņo, ka Daugavā atsevišķos posmos ledus sakustējies, bet pie Daugavpils sākusies ledus iešana. Ledus iet arī Gaujā pie Siguldas un Carnikavas.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar meteorologu prognozēm piektdien spīdēs saule un nokrišņi nav gaidāmi. Pastiprināsies ziemeļrietumu vējš, austrumos brāzmās līdz 15-17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs no +5 līdz +10 grādiem.

Jau vēstīts, ka ceturtdien ledus sāka iet daudzās latvijas upēs, turpina paaugstināties arī ūdens līmenis. Latgales un Vidzemes upes vēl pārsvarā klāj ledus sega, taču daudzviet tā ir nepilna, ar piekrastes vaļumjoslām un lielākiem vaļumiem. Ledus vietām pacelts, kļuvis tumšāks, saplaisājis.

Reta ledus iešana ceturtdien bija vērojama Gaujā pie Siguldas, Dubnā pie Sīļiem, Mēmelē pie Tabokines. Ledus iešana novērota arī Salacas lejtecē, ledus sakustēšanās bijusi Ogrē pie Lielpēčiem un Gaujā pie Carnikavas, savukārt Daugavā pie Krāslavas nepilnā ledus sega sairusi, atstājot gar krastiem palieku piesalas.

Daugavā aizpagājušajā diennaktī ūdens līmenis cēlies par 3-40 centimetriem, Gaujā par 1-13 centimetriem, bet Ogrē pie Lielpēčiem par 24 centimetriem. Lielajā Juglā pie Zaķiem ūdens kāpis par 12 centimetriem, Salacā - par 8-22 centimetriem, bet Lielupes augštecē – par 1-16 centimetriem.

Savukārt Ventā pie Kuldīgas ūdens līmenis turpināja kristies - kopš 20. marta tas pazeminājies par 1,7 metriem. Lēna līmeņa pazemināšanās vērojama arī Lielupē pie Jelgavas un Kalnciema, Aiviekstes, Ventas un Abavas lejtecēs.

Sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās dienās Latvijas upēs ūdens līmenis turpinās kāpt. Turpināsies arī ledus iešana Gaujas vidustecē, Lielupes augštecē, Ventas lejtecē, Ogres lejtecē, Dubnā un Salacā un arī citviet Latvijas centrālās daļas upēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!