Vakar Valmierā, Gaujā pie Kazu krācēm, netālu no airēšanas bāzes, rotaļājoties uz ledus, noslīcis 7 gadus vecs zēns, kura mirstīgo atlieku meklēšanai šodien no Rīgas, Cēsīm un Valkas izsauktas ūdenslīdēju brigādes.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Valmieras nodaļas priekšnieks Jānis Skrastiņš pastāstīja, ka divi Pārgaujas ģimnāzijas skolnieki rotaļājušies un trīs metru attālumā lēkuši pāri plaisai ledū, taču nav pārlēkuši. Vienu no zēniem izglābuši garāmgājēji, taču otru straume parāvusi zem ledus un aiznesusi.

Skrastiņš norādīja, ka VUGD darbiniekiem par notikušo paziņots aptuveni pēc pusstundas, taču ar viņu rīcībā esošajiem līdzekļiem - airu laivu un ķekšiem - nav bijis iespējams zēnu atrast, lai gan vakar glābēji strādāja līdz vēlai naktij.

"Arī šodien zēna atrašana varētu būt problemātiska, jo upi tajā vietā klāj 5 centimetrus bieza ledus kārta, tas nozīmē, ka meklējot ik pēc pāris metriem jācērt āliņģis, kas ļoti apgrūtina meklēšanas procedūru, turklāt straume tajā vietā ir tik spēcīga, ka zēns jau var būt aiznests 100 metru tālāk," sacīja Skrastiņš.

Skrastiņš pastāstīja, ka šodien noslīkušajam zēnam būtu bijusi astoņu gadu dzimšanas diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!