Foto: DELFI Aculiecinieks

Strenčos Gauja no baļķu sanesumiem patlaban ir atbrīvota, ūdens līmenis upē ir stabilizējies, lai arī tas joprojām turas pie 3,8 metru atzīmes, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Strenču posteņa komandieris Aleksejs Jefimovs.

Lai arī ūdens līmenis patlaban nepaaugstinās, tomēr Jefimovs norāda, ka joprojām nav zināms, vai tas drīzumā sāks kristies. Tāpat nav droši prognozējams, vai upē nesakritīs citi koki. Patlaban upe no baļķu krāvumiem ir atbrīvota, bet tajā joprojām saglabājies iepriekšējais ūdens līmenis - 3,8 metri.

Jau ziņots, ka no rīta Strenčos tika atvesta ceļa uzturētāju tehnika, kas šodienas laikā atbrīvoja upi no lielajiem baļķu sanesumiem, kuri traucēja ūdens kustībai.

Pēc Jefimova teiktā, Strenčos plūdu situācija vēl nav bīstama. Kaut arī applūdušas ir vairākas ēkas, to piebraucamie ceļi, mazdārziņi un citas teritorijas, ūdens ieskauto ēku iedzīvotāji paši neuzskata par vajadzīgu evakuēties, lai arī atbildīgie dienesti šādu iespēju ar viņiem ir pārrunājuši, atklāja Jefimovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!