Foto: PantherMedia/Scanpix
Ogres novada domes ārkārtas sēdē otrdien, 15.aprīlī, domes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts Ogres mūzikas skolas direktors Artūrs Mangulis (Latvijas Zaļā partija). Pēc Edvīna Bartkeviča gāšanas nekavējoties notika jauna domes priekšsēdētāja vēlēšanas, kurā Mangulis tika izvirzīts kā vienīgais kandidāts.

Par Manguli novada domes priekšsēdētāja krēslā balsoja visi desmit domnieki, kuri bija nobalsojuši par Bartkeviča atkāpšanos no amata - no nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-TB/LNNK un Latvijas zemnieku savienības saraksta ievēlētie Egils Helmanis, Dainis Širovs, Māris Siliņš un Egils Dzelzītis, Dzintra Mozule ("Visu Latvijai!", "Pilsoniskā savienība"), Ilga Vecziediņa ("Apvienība "Iedzīvotāji""), Juris Laizāns (SC), kā arī divi Bartkeviča pārstāvētās partijas "Ogres novadam" biedri - Ineta Tamane un Andrejs Ceplītis. Par sevi nobalsoja arī pats Mangulis.

Pret Manguli balsoja Bartkevičs, viņa vietniece Valda Gaile (V), Bartkeviča partijas biedri Sarmīte Kirhnere un Raimonds Javoišs, kā arī "Saskaņas centra" deputāte Lidija Strelkova. Balsojumā atturējās Bartkeviča vietniece Vita Pūķe (Latvijas Zaļā partija) un Māris Legzdiņš ("Ogres novadam").

Mangulis izteica pateicību kolēģiem par uzticēšanos un solīja darīt visu, lai attaisnotu šo balsojumu. Viņš pauda cerību, ka deputāti un iedzīvotāji pieņems šo komandu un saskatīs, ka tā nāk ar labām domām, mērķiem un atklātiem lēmumiem. Nomainot mūzikas skatuvi pret politisko skatuvi, Mangulis solīja netērēt laiku, lai stāstītu par to, cik labi viņš spēj kaut ko izdarīt, bet gan ķerties pie reāliem darbiem. Konkrētus darbus un mērķus gan jaunievēlētais mērs neatklāja ne pirms, ne pēc ievēlēšanas amatā, norādot, ka par to paziņos tuvākajās dienās.

2009.gada novembrī Bartkevičs saņēmis Ministru kabineta Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu un mērķtiecīgu darbu pašvaldības infrastruktūras sakārtošanā un attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!