Foto: DELFI
Ģenerālprokuratūra pērn novembrī sāktajā pārbaudē nav konstatējusi faktus, kas norādītu uz Satversmes aizsardzības biroja (SAB) amatpersonas iespējamo saistību ar naudas atmazgāšanu.

"Pārbaudes laikā netika konstatēti nekādi fakti, kas norādītu uz iespējamiem likuma pārkāpumiem un iespējamo saistību ar naudas atmazgāšanu," paskaidroja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.
Iepriekš SAB pēc tam, kad presē tika aktualizēts Aigara Bora vārds, izplatīja paziņojumu, kur presē minēto informāciju par 140 miljonu latu atmazgāšanā vainotā Liepājas uzņēmēja Arta Hartmaņa iespējamo saistību ar SAB darbinieku sauc par žurnālistu pieņēmumiem. Tomēr arī paziņojumā SAB neminēja Bora vārdu.

SAB norādīja, ka mediju uzmanība par it kā prettiesisku SAB amatpersonas rīcību balstīta uz vairāk nekā četrus gadus senu informāciju, kas papildināta ar žurnālistu pieņēmumiem un subjektīvām interpretācijām.
Patiesībā par informāciju, kuru daži interneta mediji publicējuši kā aktuālu un sensacionālu, Ģenerālprokuratūra ir veikusi rūpīgu pārbaudi jau vairāk nekā pirms četriem gadiem. Šīs pārbaudes laikā konstatēts, ka konkrētajā gadījumā nav bijis pamata kriminālprocesa ierosināšanai, uzsvēra SAB.

Pamatojoties uz Ģenerālprokuratūras atzinumu, tika ierosināta SAB dienesta pārbaudes lieta un lemts par disciplinārsoda piemērošanu. Par šo lietu jau 2006.gada augustā SAB informēja visas tā laika augstākās amatpersonas.

Portāls "pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka Hartmaņa biznesa partnere Iveta Bora, kas oficiāli kļuvusi par viena Hartmaņa uzņēmuma līdzīpašnieci, ir SAB pretizlūkošanas darbinieka Aigara Bora sieva.

Hartmaņa biznesa partneres vīrs, iespējams, bijis saistīts arī ar
piesegpasu nelikumīgu sagādāšanu, un Bors, iespējams, laikus brīdinājis Hartmani par gaidāmajām problēmām.

Vairāki informēti avoti "pietiek.com" norādījuši, ka Bors jau ilgstoši bijis pazīstams ar sievas Ivetas biznesa partneri Hartmani un, iespējams, zinājis par Hartmaņa izstrādāto naudas atmazgāšanas shēmu.

Hartmanis, pret kuru Valsts ieņēmumu dienesta finanšu policija iepriekš sākusi kriminālprocesu par nodokļos nesamaksāto un nelegāli iegūto naudu, iespējams, iegādājies lidmašīnu, kuteri un ekskluzīvu automašīnu. Hartmanis, veicot noziedzīgās darbības, četru gadu laikā varētu būt apgrozījis nelegālus līdzekļus kopumā 140 miljonu latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!