Foto: F64

Pirmdien, 29. jūnijā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards darba vizītē Ņujorkā kopā ar citu valstu amatpersonām diskutēs par klimata politiku pēc 2020. gada, portālu "Delfi" informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas preses pārstāve Kristīne Kļaveniece.

Sanāksmi atklās Apvienoto Nāciju Ģenerālasamblejas prezidents Sems Kutesa un Apvienoto Nāciju ģenerālsekretārs Bans Ki-muns. Tajā pasaules valstu augsta līmeņa amatpersonas diskutēs par decembrī Parīzē plānoto Klimata pārmaiņu konferenci, kurā plānots panākt vienošanos par jaunu, visām pasaules valstīm saistošu nolīgumu klimata pārmaiņu ierobežošanai pēc 2020. gada.

Tikšanās laikā notiks valstu viedokļu apmaiņa par jaunās vienošanās elementiem un to sabalansētību. Tāpat diskusijas plānotas par to, kā motivēt arī nevalstisko sektoru un sociālos partnerus apņemties īstenot aktivitātes klimata pārmaiņu ierobežošanai. Valstu amatpersonas arī dalīsies ar labās prakses piemēriem.

Latvijas prezidentūra ES un to dalībvalstu vārdā 6. martā ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām sekretariātam iesniegusi iesniegumu par ES iecerēto nacionālo apņemšanos attiecībā uz emisiju samazināšanu. Iesniegums paredz, ka līdz 2030. gadam ES savas siltumnīcefekta gāzu emisijas samazinās vismaz par 40% salīdzinājumā ar 1990. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!