Foto: DELFI
Seguma atjaunošanas darbus Ģertrūdes ielā, posmā no Krišjāņa Barona līdz Brīvības ielai, nepabeigs līgumā noteiktajā laikā, tāpēc būvdarbu veicējs lūdzis pagarināt ielā noteiktos satiksmes ierobežojumus, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Iepriekš Rīgas mērs Mārtiņš Staķis izteicies, ka remonts Ģertrūdes ielā ir jāpabeidz līdz oktobra beigām.

Kā informē domē, būvdarbu kavēšanās saistīta ar materiālu piegāžu traucējumiem – Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas darbos tiek izmantots arī Ukrainā iegūts granīta bruģis. Tā ražotnē karadarbības dēļ bija atslēgtas ražošanas iekārtas, tāpēc bruģa piegāde pa dažām nedēļām aizkavējusies.

Šobrīd bruģis jau esot ceļā uz Latviju, norāda domē.

Savukārt Satiksmes departamenta direktors Jānis Vaivods norāda, ka kopumā seguma atjaunošanas darbi lielākajā daļā ielas jau ir pabeigti. Kavējumi konstatēti krustojumos ar Tērbatas un Akas ielām.

Lai gan satiksmes ierobežojumi noteikti līdz novembra beigām, ja darbi būs pabeigti, to varēs atjaunot ātrāk, norāda domē.

Būvdarbu veicējam SIA "RERE Vide" par katru kavēto dienu tiks aprēķināts līgumsods.

Ģertrūdes ielā šogad arī plānots veikt labiekārtošanas darbus, kuru ietvaros izvietos desmit atpūtas solus ar atzveltni un astoņus vienvietīgos atpūtas solus, kā arī piecus atpūtas solus ap kokiem. Tāpat minētajā ielas posmā uzstādīs 61 velosipēdu novietni un 25 velosipēdu novietnes ar augu konteineriem. Kopumā uzstādīs 20 atkritumu urnas.

Tāpat tiks veikta ielas apzaļumošana, uzstādot dažāda izmēra augu konteinerus – 16 lielus, divus vidējus un 30 mazus, kā arī iestādīs sešas dažādu šķirņu liepas un vairākus košumkrūmus.

Staķis arī līdz nākamā gada vasarai plāno rosināt diskusiju par Ģertrūdes ielas pārveidošanu par gājēju ielu, atļaujot pie mājām piebraukt namu iedzīvotājiem un preču piegādes automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!