Foto: LETA
Ģimenes ārsti saņems piemaksas par augstiem vakcinācijas pret Covid-19 rādītājiem senioru un hronisko pacientu grupā, paredz valdības apstiprinātais grozījums Ministru kabineta noteikumos.

Ģimenes ārsti saņems vienu eiro par katru personu, kura pabeidza vakcināciju, ja sasniegta aptvere līdz 60%, divus eiro par katru personu, kura pabeidza vakcināciju, ja sasniegta aptvere no 60 % līdz 80% un eiro par katru personu, kura pabeidza vakcināciju, ja sasniegta aptvere no 80% līdz 100%.

Kā skaidroja Veselības ministrijā (VM), grozījuma mērķis ir īpaši motivēt ģimenes ārstu prakses aicināt personas šajā mērķa grupā vakcinēties, tostarp arī citos pieejamos vakcinācijas kabinetos, ja ģimenes ārsta vakcinācijas kapacitāte ir ierobežota.

Vakcinācijas aptveres mērķa grupā ietilpst iedzīvotāji vecumā no 60 gadiem un pacienti ar noteiktām hroniskām saslimšanām, kas publicētas Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē.

Finansējumu piemaksām valdība piešķīra jau šā gada 20. aprīlī, skatot jautājumu par vakcīnu iegādi un vakcinācijas procesa nodrošināšanu.

Ziņots, ka vakcinācijas pret Covid-19 temps Latvijā šonedēļ ir tuvs līdz šim labākajiem rādītājiem, bet joprojām turpinās tendence, ka vakcinācija būtiski aktīvāk notiek ar otro poti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!