Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) divreiz dzēsis ugunsgrēku kādā īpašumā Priekuļu novadā, kur dega saimniecības ēkas koka starpstāvu segums, sadzīves mantas un pēc tam – saimniecības ēka ar koka lubiņu jumtu, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pulksten 01.42 glābēji saņēma izsaukumu Priekuļu novadā, kur dega mūra saimniecības ēka ar koka lubiņu jumtu. Ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus degošajai ēkai piebūvēto šķūni.

Agrā rītā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un šobrīd turpinās tā dzēšana. Aizvadītajā diennaktī uz šo notikuma vietu jau tika saņemts viens izsaukums – dega saimniecības ēkas koka starpstāvu pārsegums un sadzīves mantas. Notikuma vieta tika pārbaudīta ar termokameru.

Ugunsgrēka izcelšanas iemeslus noskaidros Valsts policija, informē VUGD.

Trešdienas vakarā ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumu Rīgā, kur ražošanas ēkas trešā stāva kāpņutelpā dega elektrības sadales skapis, un bija radies sadūmojums. No ēkas tika evakuēti divi cilvēki.

Pagājušajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega piededzis ēdiens, garāžas siena, vieglā automašīna, saimniecības ēka, septiņos gadījumos atkritumi, divos gadījumos – sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, savukārt sešos gadījumos tika dzēsti kūlas ugunsgrēki.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu meža ugunsgrēka dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!