Foto: Shutterstock
Trešdien ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā vairākiem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – Liepājā no sausās tualetes izcelti seši kaķēni un nodoti veterinārārstam, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kā portāls "Delfi" uzzināja policijā, 10. augustā plkst. 10:30 Liepājā, Krūmu ielā tika konstatēts, ka pagalmā esošajā tualetē iemesti seši nesen dzimuši kaķēni. VUGD pārstāvji kaķēnus izglāba un tie tika nogādāti dzīvnieku patversmē.

Policija pārbauda iespējamo vainīgo personu, kādu 1989. gadā dzimušu vīrieti.

Savukārt Balvos no 1,5 metrus dziļas šahtas tika izcelts tajā iekritis suns, bet Rīgā no koka nocelts kaķis, kurš saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 10.augusta plkst. 6.30 līdz 11.augusta plkst. 6.30, VUGD saņēma 37 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, labības rugāji, motorollers, vieglā automašīna, garāžas siena un sadzīves mantas, pagrabs, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlās Jelgavas novada Sesavas pagastā, kur 1200 kvadrātmetru platībā dega labības rugāji. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 14.42 un plkst. 15.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!