Foto: LETA

Naktī uz sestdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Raņķu pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, ūdenstilpē iebraukusi vieglā automašīna. Izceļot mašīnu no ūdens, glābēji tajā atrada bojāgājušo, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Sākotnēji notikuma vietā pie ugunsdzēsējiem vērsās viens cilvēks, kurš apgalvoja, ka ir izkļuvis no nogrimušās automašīnas un tajā, iespējams, atrodas vēl viens cilvēks. Ugunsdzēsēji zem ūdens atrada vieglo automašīnu un ar vinčas palīdzību automašīnu izcēla krastā. Automašīnā atradās cilvēks, kurš gājis bojā. Pulksten 6.43 darbi notikuma vietā noslēgušies.

Savukārt naktī uz pirmdienu ugunsdzēsēji steidzās uz Ķieģeļu ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg istaba. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas evakuēja 16 cilvēkus.

Agrā svētdienas rītā ugunsdzēsēji steidzās uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies vienstāvu noliktavā, kas pilna ar kokmateriāliem. Pulksten 10.20 ugunsgrēks lokalizēts un tajā dega kokmateriālu noliktava 400 kvadrātmetru platībā, malka un blakus esošā kokmateriālu kaudze. Ugunsgrēkā pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem vērsās viens glābējs, kurš nogādāts slimnīcā.

Naktī uz svētdienu glābēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Grobiņu, kur ugunsgrēks izcēlies noliktavā. Glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu katlu māja. No liesmu izplatības nosargāti blakus esošie angāri. Neilgi pēc pulksten 5 rītā ugunsgrēks likvidēts un tā dzēšanas darbos piedalījās Grobiņas un Gaviezes pašvaldības ugunsdzēsēju formējumi.

Sestdienas vakarā neilgi pirms pusnakts saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Krustpils pagastu, kur upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Cilvēki krastā nokļuvuši saviem spēkiem, un glābēji krastā nogādāja laivu.

Tāpat saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Vaiņodes pagastu, kur ezerā apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Notikuma vietā konstatēts, ka vienu cilvēku pirms VUGD ierašanās izglāba aculiecinieki, bet otrs cilvēks nav atrodams. Īsi pirms pusnakts VUGD meklēšanas darbus pārtrauca un darbus turpināja Lietuvas glābšanas dienests.

Sestdienas rītā glābēji steidzās uz Pļavu ielu Ādažos, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts un otrais stāvs.

Piektdienas vakarā saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Kalnciema pagastu, kur ūdenstilpē uz peldošas konstrukcijas atrodas trīs cilvēki, kas ar peldošo konstrukciju iestrēguši niedrēs un saviem spēkiem nespēj nokļūt krastā. Ugunsdzēsēji viņus nogādāja krastā.

Tāpat saņemts izsaukums uz Vaidelotes ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Vēl svētdien saņemts izsaukums uz Cēsu novada Vecpiebalgas pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Trīs cilvēki no automašīnām izkļuvuši saviem spēkiem, bet vienu cilvēku ugunsdzēsēji glābēji ar imobilizācijas dēļa palīdzību nogādāja NMPD mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Savukārt pirmdienas rītā saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Baldones pagastu, kur notikusi divu kravas automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji no automašīnas ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Nedēļas nogalē glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sausā zāle, koks, meža zemsedze, sodrēji ēkas dūmvadā, skaidu nosūcējs, skaidas, tūju dzīvžogs, elektrības stabi, koka paletes, trīs vieglās automašīnas, pirts siena, jumts, dārza māja, šķūnis, pirts un piecos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 178 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 98 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!